fbpx

Mély szegénységben élő gyermekek segítésére…

Mély szegénységben élő gyermekek segítésére...

Vendég bloggerem ma Berki Brigitta!

Szeretné megismertetni Veletek történetét, szenvedélyét, amit igazán nagy elhivatottsággal képvisel. Mély szegénységben élő gyermekek családjait segíti…

Fogadjátok szeretettel!

Írta: Berki Brigitta

Berki Brigitta vagyok, 27 éves, Vácegresen lakom. Egy kezdeményezéssel kapcsolatban írok. 2016 júniusban édesapám lebénult egy agyvérzés után, novemberben, mikor már készülődtünk anyukámmal karácsonyra, tudatosult bennem, hogy eddig apa főzte a halászlét, fát díszített, stb, már nem lesz ilyen…

Így már nem vártam a karácsonyt, mert azt gondoltam, nekünk a legrosszabb… Majd anyukám elmesélte, hogy nem, mert vannak olyan családok, ahol nincs mit ennie karácsonykor. Vannak gyerekek, akik fáznak, és nincs mivel fűteniük, vagy lehet nincs is apukájuk. Nem mintha ez nem lenne egyértelmű, de akkor megdöbbentően hatott rám. Mi van azokkal a gyerekekkel, akinek beteg az apukájuk, mint az enyém is és még fűteni sem tudnak?

Így elkezdtem keresni szegény településeket. Megtaláltam Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Girincset, Kiscsécset és Nagycsécset. Másnap felvettem az önkormányzatokkal a kapcsolatot, és kértem, segítsenek. Olyan családokat találtam a segítségükkel, ahol nemcsak a szegénység a baj, hanem ahol beteg az egyik szülő, vagy nincs szülő, vagy szellemileg sérült a gyermekük. Azért kerestem ilyen családokat, mert ha ezek a „kritériumok” nincsenek, akkor végtelen lenne sajnos a listám. Származásuk tekintetében számomra minden gyermek egyforma, és akik segítenek nekem, ők is hasonlóképpen gondolják. Nem a bőr színe a lényeg! Akkor még nem tudtam hogyan, de tudtam, hogy segíteni fogok nekik.

Majd kitaláltam, hogy ne vegyünk egymásnak a családban ajándékot, hiszen megvan mindenünk, hanem vegyünk nekik… Majd elkezdtem mesélni az ötletem és sok segítő emberrel találtam szembe magam. Segített több barát, barátnő, kolléga, szomszéd, és nagyon sokan, akik erről hallottak.

Decemberben minden családhoz jutott a gyerekeknek ruha, ajándék, Mikuláscsomag, cipő és élelmiszercsomag. Fantasztikus volt segíteni…! Januárban többen megkerestek: és hogyan tovább? Mondtam akkor is, hogy nem tudom… de hagyják nálam, amit szeretnének, és majd megyek vele le valamikor… Azóta eltelt több, mint három év, már több mint ötven családot tudok rendszeresen támogatni:
 – élelmiszercsomaggal
 – ruhával és cipővel
 – játékokkal
 – szezonálisan tanszerrel
 – karácsonykor ajándékokkal
 – kisebb bútorokkal
 – elektromos eszközökkel.

Létrehoztam egy Facebook-csoportot, ami mindenki számára elérhető: a Neked felesleges, nekik ajándék (linkre kattintva csatlakozhatsz, ha szeretnél), ahol már jelen pillanatban 789 ember csatlakozott a kezdeményezésemhez, és van ugyanezen a néven egy Facebook oldalam is, ahol 222 követőm van.

Több cég is segít a csoportom működésében, többek közt a Veresegyházi Liget Grill Étterem,  Sulyán cukrászda és a Holdfény étterem. Ezen kívül teljesen idegen emberek is szívesen csatlakoznak a kezdeményezésemhez, illetve szívesen vesznek részt a felajánlások kiosztásában is.

Mostani kezdeményezésem, hogy júliustól a rászoruló, mélyszegénységben élő családokon úgy szeretnék segíteni, hogy akik a közelemben laknak, nekik programokkal kedveskedünk, például mozi, állatkert, medvefarm, színház, strand, fagyizás, stb. Akik pedig Borsodban laknak, ők nálam, az otthonomban is alszanak két-három napig, és őket is viszem mindenfelé, ahova csak tudom.

Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, mégpedig abban, hogy aki érez magában indíttatást erre, akár programokkal lephetne meg egy-egy gyereket, aki ebben nem, az pedig egyéb módon támogathatná az ötletem megvalósítását, mert egyedül nem fog menni.

 

Szívesen fogadok ruhákat, cipőket, élelmiszert, tanszert, tisztítószert, tisztálkodási eszközöket, anyagi támogatást, ki mivel tud segíteni.

A kapcsolatot itt tudjátok felvenni velem: b0202@freemail.hu, vagy telefonon: +3670/5474457.
Köszönöm szépen, 
Berki Brigitta 

Ha tetszik a cikkem, oszd meg facebookon:

Követhetsz más csatornákon is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük