fbpx

Gyermek coaching (kidslife)

Gyermek coaching (kidslife)

A gyerkőc nehezen viseli az új helyzetet (pl. költözés, válás, szülő új munkahelye, stb.)? Úgy érzed, kezd elkallódni, de nem mond semmit? Kiközösítették a többiek és nem tud vele mit kezdeni? Vagy esetleg tanácstalan a továbbtanulást vagy céljait illetően? Ilyen és a hasonló esetek többségében a gyermek (kids life) coaching segítséget jelenthet. A gyermekekkel nagyon konstruktívan lehet együtt dolgozni. Az első alkalommal együtt megismerjük érzéseit, gátjait, vágyait. Közösen feltárjuk a már meglévő erőforrásait, kompetenciáit, amiket a megismert vágyak elérése érdekében használni tud majd. Majd olyan erőforrásokat, kompetenciákat fejlesztünk ki közösen a gyerkőcben, ami segít neki feloldani a gátjait, önértékelését, önbizalmát növelve ezáltal.

Mindenképp tisztázni fogjuk, hogy mik a gyermek legmerészebb reményei a konzultációval kapcsolatban, mit vár a közös munkánktól és ezen az úton elindulva építi fel új életstratégiáját a jövőjére fókuszálva.

A coaching egy tanulási folyamat

A coaching folyamat során egy olyan kulcsot kaphat a kezébe, amivel a jövőben önerőből is képes saját gátait feloldani és az előtte álló hasonló problémákat áthidalni.

A mese, mint forrástartomány…

A kids life coaching során használt technikák közül az egyik leghatásosabb a mese, mint forrástartomány elemzése. Ekkor a coach segítségével a gyermek maga mondja el kedvenc meséje nyomán, hogyan is látja most a világot és milyen sztereotípiák gátolják a tovább haladásban.

A kamasz a zenébe menekül…

Kamaszok esetében hasonlóan jó eredményeket lehet elérni, ha a hozzá közel álló klip, dal, film részletét használjuk forrástartományként, így magáénak érzi még jobban azt a tervet, stratégiát, amit a segítségével dolgozunk ki közösen. Ha a kamaszok a zenébe menekülnek, akkor olyan környezetet teremtünk közösen a konzultáció során, amiben már amúgy is otthonosan mozog. A zene, legyen az rock, disco, rap, vagy bármi más, segítséget nyújthat abban, hogy megtaláljuk a közös hangot, amiben hatékonyan tudunk együtt dolgozni.

Az irracionális érzelmi helyzetek feloldására ez az ontológiai coaching egyik leghatásosabb technikái közé tartozik, mely segítségével gyermekek, sőt a szülők esetében is hatásos eredmények érhetőek el.

Az árazás itt tekinthető meg!

Bármilyen kérdésetek van, keressetek bizalommal!